Saltar apartados
Universitat d'Alacant

Projecte

Explotació de la realimentació en tasques de ...

Referència: PROMETEO/2012/017
Finançament: Consellería de Educación
Període: des de 01/01/2012 fins a 31/12/2015
Director: Oncina Carratalá, Jose María
Membres: Calera Rubio, Jorge
Iñesta Quereda, José Manuel
Micó Andrés, María Luisa
Valero Más, José Javier
Sober Mira, Javier
Resumen del projecte:

Els sistemes de reconeixement de formes actuals com, per exemple, la transcripció de textos manuscrits, el reconeixement de la parla o la traducció automàtica se conceben com sistemes per a funcionar fora de línia. En ells la fase de aprenentatge i la d'úus estan completament separades. Però, donat que las eixides produïdes por aquests sistemes no solen estar lliures d'errors, molt sovint els resultats produïts necessitaran una supervisió. Recentment està prenent interès l'imbricar la fase de supervisió por l'usuari amb la fase de aprenentatge de la màquina mitjançant una interfície interactiva amb l'objectiu d'aprofitar les correccions per a evitar futurs errors. En aquest paradigma, la eficàcia del sistema es mesura en base al temps que l'usuari tarda en realitzar una tasca (normalment una combinació del coste computacional amb el número d'interaccions que l'operari haurà de fer).

En aquest projecte anem a explorar els dos reptes principals que emergeixen d'aquest paradigma: 1. Com utilitzar la informació sobre validació de dades i correcció d'errors proporcionada por l'usuari per a millorar el model del sistema (aprenentatge en línia). 2. Com aconseguir que las modificacions dels models del sistema es puguen realitzar en temps real (tècniques dinàmiques).

Tot i que les tècniques que produirem tindran una àmplia aplicabilitat, com a banco de prova utilitzarem un parell de sistemes de música digital que en aquests últims anys hem estat desenvolupant des del punt de vista no interactiu: un transcriptor de música polifònica i un sistema para l'anàlisi tonal de partitures digitals.

Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics


Universitat d'Alacant, carretera Sant Vicent s/n

03690 Sant Vicent del Raspeig, Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3772

Segueix-nos en:
[Twitter] [Facebook]