Saltar apartados
Universitat d'Alacant

Projecte

Tractament, indexació i recuperació d'informació en grans volums de dades mitjançant tècniques de reconeixement de formes: aplicacions en descripció i classificació de dades sequencials

Referència: TIC2003-08496-C04-04
Finançament: Ministerio de Ciencia y Tecnología
Període: des de 01/12/2003 fins a 30/11/2006
Director: Iñesta Quereda, José Manuel
Membres: Calera Rubio, Jorge
Gómez Ballester, Eva
Micó Andrés, María Luisa
Moreno Seco, Francisco
Oncina Carratalá, Jose
Pertusa Ibáñez, Antonio Jorge
Ponce de León Amador, Pedro José
Rico Juan, Juan Ramón
Rizo Valero, David
Verdú Más, José Luis
Requena Jiménez, Antonio
Sánchez Molina, Miguel
Resumen del projecte:

Aquest projecte proposa un gir en l'ámbito del reconeixement de formes i aprenentatge automàtic. D'altra banda, és una clara aposta per algunes aplicacions extremadament rellevants tant per la seva aparició com a línies temàtiques prioritàries del programa nacional com per la seva importància dins d'altres iniciatives a nivell internacional i sobretot europeu.

Els principals objectius se circumscriuen al desenvolupament i adaptació de tècniques en els quals els grups han adquirit una considerable experiència (classificació eficient en espais mètrics, selecció de característiques i de prototips, classificació d'imatges, models estocàstics) en situacions i casos d'interès pràctic on el denominador comú és el (gran) grandària del problema. A més, es proposa una incursió en altres línies de recerca de recent actualitat com la combinació de classificadors i fusió d'informació, l'aprenentatge continu, la classificació adaptativa i tècniques no convencionals d'agrupació i organització de dades.

Finalment, el projecte també pretén redirigir en part la recerca del grup cap a terrenys més aplicats on estan convergint recentment (a nivell internacional) conceptes, tècniques i solucions provinents de camps com a aprenentatge i intel·ligència artificial, recuperació d'informació, sistemes distribuïts, xarxes neuronals, reconeixement de formes, soft-computing o mineria de dades.

Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics


Universitat d'Alacant, carretera Sant Vicent s/n

03690 Sant Vicent del Raspeig, Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3772

Segueix-nos en:
[Twitter] [Facebook]