Saltar apartados
Universitat d'Alacant

Prevenció Riscos Psicosocials

Prevenció Riscos Psicosocials

Prevenció Riscos Psicosocials

La Llei de prevenció de riscos laborals té com a objectiu la determinació de les garanties i responsabilitats bàsiques per a aconseguir un nivell adequat de protecció de la salut del personal que treballa davant els riscos derivats de les condicions de treball.

El Pla de Prevenció de la Universitat d'Alacant incorpora el compromís de donar compliment a la normativa de prevenció de riscos laborals.

Segons l'OMS, l'estrès és el segon problema de salut més comú en el treball. L'estrès en el lloc de treball és un conjunt de mecanismes psicològics i fisiològics que té el seu origen en determinades característiques de les condicions de treball que es denominen factors de risc psicosocial.

En el marc del Pla de Prevenció de la Universitat d'Alacant s'ha realitzat una Avaluació de riscos psicosocials en la Universitat d'Alacant que ha demostrat la importància que el personal assumisca una cultura preventiva de la qual derive l'adopció d'actituds encaminades a afavorir l'existència d'un clima laboral adequat en la institució.

PROCEDIMENT DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS DAVANT DETERMINADES SITUACIONS DE RISC PSICOSOCIAL

S'ha elaborat una normativa que regula un procediment d'actuació davant situacions de risc psicosocial que es manifesten en conflictes interpersonals amb la finalitat d'adoptar les corresponents mesures.

Enllaços UA

Enllaços externs

 

Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics


Universitat d'Alacant, carretera Sant Vicent s/n

03690 Sant Vicent del Raspeig, Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3772

Segueix-nos en:

[Twitter] [Facebook]